У ДОМУ културе у Раброву, од 4. до 7. новембра одржаће се Позоришне свечаности “Жанки у част”, петнaесте по реду, установљене као знак сећања на чувену глумицу Жанку Стокић (1888-1947), родом из овог села.
Манифестацију ће отворити представа “Прах” Народног позоришта Београд и Шабачког позоришта, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, у којој играју Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић. Наредне вечери на програму је представа “Трамвај звани жеља” Тенесиja Вилијамса, у режији Стефана Саблића, коју ће извести ансамбл београдског Звездара театра.
У суботу, 5. новембра, публика ће видети представу “Не дирај у моју жену”, рађену по текстовима Бранислава Нушића, коју је режирао Бошко Пулетић. Завршне вечери на програму су “Примадоне” театра “Карт бланш”, у адаптацији и режији Ирфана Менсура.
Жанка Стокић била је најпознатија глумица у Србији између два светска рата која се, као члан БДП-а, истакла тумачењем ликова из Нушићевих комедија, нарочито госпође министарке, из истоимене представе. У знак сећања на њу, 2003. године Град Пожаревац и “Вечерње новости” установили су награду “Жанка Стокић”. Уз то, 2009. године установљена је и плакета која носи име велике глумице и која се додељује на манифестацији у Раброву “Жанки у част”.


СЛИКЕ ИНДИЈЕ
У пратећем програму смотре, коју организује Удружење грађана “Жанка Стокић” из Раброва, одржаће се изложба фотографија “Индија за почетнике” и концерт класичне гитаре Данила Милојковића и Ивана Хочевара.